Доступність посилання

ТОП новини

Скрипаль перед отруєнням все ще працював на західні розвідки – ЗМІ


Британські експерти працюють на місці, де знайшли непритомними Сергія Скрипаля і його дочку Юлію, Солсбері, Велика Британія, 8 березня 2018 року
Британські експерти працюють на місці, де знайшли непритомними Сергія Скрипаля і його дочку Юлію, Солсбері, Велика Британія, 8 березня 2018 року

Отруєний у Великій Британії колишній офіцер ГРУ Росії Сергій Скрипаль після від’їзду з Російської Федерації в 2010 році далі працював на розвідку Великої Британії та інших західних країн. Про це з посиланням на неназвані джерела в спецслужбах пише у п’ятницю газета Financial Times.

Співрозмовники видання стверджують, що Скрипаля використовували для обговорення можливостей російської розвідки, її пріоритетів, а також методів вербування і контррозвідки. Джерела Financial Times допускають, що саме це могло стати причиною замаху на Скрипаля.

Напередодні агенції новин повідомляли, що Сергій Скрипаль мав зв’язки з колишнім британським розвідником – автором досьє про зв’язки оточення президента США Дональда Трампа та Росії.

66-річний Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні 4 березня в англійському місті Солсбері. Вони перебувають у лікарні в критичному стані.

Скрипаль – колишній полковник ГРУ Росії, де в 2006 році його засудили за звинуваченням у шпигунстві на користь Великої Британії. У 2010 році Скрипаля звільнили і вислали на Захід у рамках обміну звинуваченими в шпигунстві. У 2012 році невдовзі після прибуття до Великої Британії померла його дружина, а торік під час відвідин Росії за загадкових обставин помер і 44-річний син колишнього шпигуна.

XS
SM
MD
LG