Доступність посилання

ТОП новини

Від італійського ресторану до лавки перед магазином: шлях Скрипаля перед отруєнням


Журналісти з'їздили до Солсбері, невелике містечко за 150 кілометрів на захід від Лондона, де 4 березня отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та відновили шлях до моменту, коли його і дочку знайшли без свідомості, і спробували зрозуміти, де саме йому дали отруту.

Солсбері – невелике містечко у Великобританії, де живуть 45 тисяч людей. Там усього три центральні вулиці, де, як правило, мало що відбувається. Але саме там 4 березня були знайдені без свідомості колишній полковник ГРУ Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

За даними телеканалу Sky News станом на день четверга, обоє вони перебувають у комі.

Британська поліція офіційно заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, назва якої не розкривається. Журналісти спробували відновити шлях Скрипаля до моменту, коли чоловіка з дочкою знайшли без свідомості.

Перше місце, де це могло статися – італійський ресторан Zizzi у середмісті. Сюди Скрипаль і дочка, яка приїхала його провідати з Росії, зайшли приблизно о пів на третю дня.

Зараз ресторан оточений, до будівлі вже п'ятий день поспіль нікого не пускають.

Вийшовши з ресторану, приблизно через півтори години Скрипаль разом з дочкою пройшли через криту галерею на торговій вулиці Солсбері. Там їх зафіксувала камера спостереження, встановлена на одному з фітнес-центрів.

Із ресторану батько і донька ймовірно попрямували до пабу The Mill («Млин»). Там досі також стоїть поліція, яка нікого не пускає до середини.

Після цього Скрипаль і його дочка вирушили до парку, де їх і знайшли перехожі. Дзвінок про чоловіка і жінку без свідомості надійшов до місцевої поліції в неділю приблизно о 4:15.

На місце були негайно відправлені поліцейські, які і доставили екс-розвідника і його дочку до місцевої лікарні. Пізніше туди потрапив і поліцейський Нік Бейлі, який першим прибув на місце події і знайшов постраждалих. Деякий час він був у комі, але потім прийшов до тями і станом на вечір четверга вже дає свідчення.

Британські ЗМІ вважають, що він міг контактувати з речовиною, коли надавав Скрипалю і його дочці першу допомогу.

Очільник контртерористичного відділу поліції Марк Роулі в середу ввечері повідомив про справу Скрипаля: «Я можу підтвердити, що напад на двох людей, які постраждали, було сплановано спеціально, і ми розглядаємо його як спробу вбивства».

Оригінал матеріалу – на сайті спецпроекту «Настоящее время»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG