Доступність посилання

ТОП новини

Охоронець торговельного центру в Кемерові вимкнув пожежну сигналізацію – Слідком Росії


Кияни несуть квіти і іграшки до будівлі посольства Росії в пам'ять загиблих в пожежі в Кемерово. Київ, 26 березня 2018 року
Кияни несуть квіти і іграшки до будівлі посольства Росії в пам'ять загиблих в пожежі в Кемерово. Київ, 26 березня 2018 року

Співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу в торговельному центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові вимкнув систему сповіщення, заявили в Слідчому комітеті Росії.

Згідно з повідомленням, «вирішується питання про його затримання».

У відомстві розповіли, що загалом затримані чотири людини, серед яких – технічний директор компанії-власниці будівлі, орендатор приміщення, у якому, ймовірно, був осередок займання, а також співробітник і керівник організації, яка здійснювала обслуговування пожежної сигналізації.

«Серйозні порушення були допущені як при введенні торгового центру в експлуатацію, так і в процесі його роботи. Пожежні виходи в ТЦ були заблоковані. Слідство перевіряє інформацію і про інші порушення», – заявили у відомстві.

25 березня в торговельному центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові виникла пожежа, загинули 64 людей, десятки постраждалих. Серед загиблих є діти.

Остаточна причина пожежі невідома. Повідомлялося про те, що осередком загорання могла бути батутна кімната чи коридор кінотеатру. Раніше чиновники припускали, що хтось із дітей міг використати запальничку. За фактом пожежі відкрили кримінальну справу. Триває розслідування.

XS
SM
MD
LG