Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: попри ситуацію навколо Холодницького, детективи продовжують співпрацю із САП


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Детективи Національного антикорупційного бюро України продовжують співпрацю зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, незважаючи на звинувачення очільника САП Назара Холодницького в дисциплінарних проступках, повідомили в прес-службі НАБУ.

«Ситуація, яка склалася навколо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зупиняє співпрацю детективів з процесуальними керівниками у кримінальних провадженнях, які розслідує НАБУ. Нагадуємо, що наразі у роботі детективів НАБУ перебувають близько 500 справ, процесуальне керівництво в яких здійснюється прокурорами САП», – заявили в НАБУ.

У відомстві зазначили, що детективи бюро у складі спільної групи зі слідчими Генеральної прокуратури України здійснювали слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого ГПУ за фактами ймовірного вчинення правопорушень Холодницьким.

«З огляду на дані, отримані в результаті санкціонованих судом негласних слідчих дій, існують підстави вважати, що в діях керівника САП можуть вбачатися ознаки для притягнення його до кримінальної та дисциплінарної відповідальності», – зазначили в НАБУ.

У відомстві зауважили, що питання притягнення очільника САП до кримінальної відповідальності належить до сфери компетенції Генеральної прокуратури як органу досудового слідства у згаданому кримінальному провадженні.

ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Документ був підписаний генпрокурором Юрієм Луценком і директором НАБУ Артемом Ситником, стверджують в ГПУ. Як повідомив Луценко, у своєму поданні він просить КДКП розглянути питання про зняття Холодницького з посади заступника генпрокурора – керівника САП.

Ситник заявив, що ризик збереження Холодницького на посаді «перевищує всі інші». Він звинуватив очільника САП у «зливі інформації», тиску на посадових осіб та суд, а також підбурюванні свідка до дачі неправдивих свідчень.

Сам Холодницький зазначив, що не тримається за свою посаду, але планує довести свою правоту.

XS
SM
MD
LG