Доступність посилання

ТОП новини

САП: обвинувальний акт щодо голови Держаудитслужби направлений до суду


Голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації
Голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової, повідомила прес-служба САП. Їй інкримінують незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

За даними слідства, Гаврилова впродовж 2015–2017 років отримала у власність активи на майже 10 мільйонів гривень.

Крім того, на думку правоохоронців, Гаврилова внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 мільйона гривень) та 2016 роки (понад 4,67 мільйона гривень).

Читай також: Подароване золото, валюта від родичів і розлучення: як пояснює свої статки голова Держаудитслужби​

«Слідство вважає, що посадовець вдалася до таких дій умисно, ймовірно, із метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів її сім’ї майна», – зазначили в САП.

23 січня детективи НАБУ повідомили Гавриловій про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних. За даними слідства, посадовець упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи.

У НАБУ зазначили, що мова йде про придбані квартиру та два паркомісця в Києві, позашляховик, дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки, а також 112,8 тисячі доларів та 8,5 тисячі євро готівкою.

Сама Гаврилова заявила, що справа проти неї є «помстою» з боку представників НАБУ. За її словами, знайдене в неї під час обшуку майно «в жодному разі не є хабарем». Вона пояснила, що золоті зливки є подарунками, а валюту в неї зберігали родичі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування 3 березня 2018 року.

XS
SM
MD
LG