Доступність посилання

ТОП новини

Фігурантка розслідування НАБУ Діна Пімахова отримала понад 137 тисяч гривень зарплати – #Точно


Діна Пімахова, яка наприкінці березня подала заяву на звільнення з посади першого заступника голови Державної міграційної служби України, в квітні отримала 137 714 гривень заробітної плати. Така інформація міститься у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

21 березня після засідання уряду віце-прем’єр-міністр Павло Розенко повідомив, що Пімахову звільнили, відповідно до заяви «за власним бажанням».

Відповідно до законодавства України, рішення про звільнення першого заступника голови ДМС ухвалюється Кабінетом міністрів України.

Наприкінці листопада 2017 року в Державній міграційній службі України заявили, що «агент НАБУ» намагався дати хабара першій заступниці голови ДМС Діні Пімаховій, «пропонуючи великі суми». У НАБУ натомість заявили, що «посадовець ДМСУ сама неодноразово озвучувала вимогу щодо отримання «заохочення» у сумі 30 тисяч доларів США – спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом – за надання посвідки на тимчасове проживання на території України». Пімахова заперечувала звинувачення на свою адресу.

Пізніше у НАБУ заявили, що проводили спецоперацію у ДМС із виявлення учасників організованого злочинного угруповання і що її зірвали співробітники СБУ і ГПУ.

У січні НАБУ провело обшуки в першого заступника голови ДМС Діни Пімахової. Як тоді заявило НАБУ, у кримінальному провадженні «за фактами прийняття пропозиції, а також одержання неправомірної вигоди службовою особою ДМС».

Слідчі НАБУ заявляли, що організована група осіб (до складу якої, ймовірно, входили службові особи Державної міграційної служби) із залученням керівників та співробітників головного управління ДМС у Києві, запровадила схему легалізації іноземних громадян на території України, у тому числі вихідців з країн Близького Сходу. Детективи заявляли, що за грошову винагороду видавалися посвідки на тимчасове проживання, а також оформлювалося українське громадянство з використанням підроблених документів з подальшою видачею паспортів громадян України.

XS
SM
MD
LG