Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: за останніх 3,5 роки СБУ попередила понад 400 спроб терактів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що за останніх 3,5 роки Служба Безпеки України попередила понад 400 спроб терористичних атак в різних регіонах України.

«Росія веде підривну війну проти України на всіх фронтах. Ми бачили спроби організації терористичних атак всередині країни – Служба безпеки України за 3,5 роки попередила більше 400 спроб терористичних атак в різних регіонах України», – сказав Порошенко під час наради з питань протидії інформаційній агресії Росії.

За його даними, значна частина затриманих за підозрою в терактах пройшла підготовку в таборах на території Росії.

«Частина з них пройшла підготовку в відповідних таборах на території Ростовської, Белгородської, Курської областей, а також на території незаконно анексованого Криму», – уточнив він.

За даними президента, протягом минулого року Служба безпеки України затримала 591 людину за підозрою в терористичній діяльності, зборі розвідувальної інформації і сприяння підтримуваним Росією бойовикам.

Минулого місяця силовики затримали народного депутата Надію Савченко, її серед іншого, підозрюють в плануванні теракту.

За даними Генпрокуратури, Савченко була спільницею Володимира Рубана, затриманого 8 березня на КПВВ «Майорське» при спробі переміщення великої кількості зброї з території Донецької області, яка підконтрольна російським окупаційним адміністраціям. Савченко раніше заявляла, що планувала не теракт, а лише «політичну провокацію».

Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов.

Савченко і Рубан арештовані судами на два місяці за підозрою в підготовці терактів. Обоє свою провину заперечують.

XS
SM
MD
LG