Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Верховний суд не скасував вирок братам Навальним у справі «Ів Роше»


Олексій Навальний та його брат Олег (на екрані)
Олексій Навальний та його брат Олег (на екрані)

Верховний суд Росії відмовився скасувати вирок російському опозиційному політику Олексію Навальному та його брату Олегу, яких засудили в справі «Ів Роше».

«Вирок Замоскворецкого суду Москви щодо Навального Олексія Анатолійовича і Навального Олега Анатолійовича і апеляційне визначення Московського міського суду залишити без змін», – йдеться в рішенні суду.

Прокуратура виступала проти скасування вироку й перегляду справи. Захист братів Навальних просив скасувати рішення. Адвокат Вадим Кобзєв підкреслив, що Європейський суд з прав людини «дійшов висновку про судове свавілля» в цій справі.

У грудні 2014 року Олексія й Олега Навальних визнали винними в розкраданні в особливо великому розмірі коштів компанії «Ів Роше». За версією російського слідства, вони змусили укласти з ними явно невигідні контракти на вантажоперевезення. Навальні заперечують провину.

Олексій Навальний був засуджений у справі умовно, а його брат Олег відбуває покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі. Російський суд раніше відмовляв Олегу Навальному в умовно-достроковому звільненні та пом’якшення покарання. Федеральна служба Росії з виконання покарань кілька разів вимагала відправити Олексія Навального в колонію, але суд відхиляв прохання.

У жовтні 2017 року Європейський суд з прав людини визнав несправедливим судовий розгляд щодо російського опозиціонера Олексія Навального і його брата Олега, засуджених у справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше», і присудив їм компенсацію у близько 80 тисяч євро. При цьому суд відмовився визнати переслідування братів Навальних політичним.

XS
SM
MD
LG