Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: у МВС почали працювати над планом деокупації Донбасу


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що у МВС почали працювати над планом заходів для деокупації Донбасу.

За його словами, цей план має бути готовий вже влітку.

«Вже влітку ми повинні мати цей документ на руках. Він буде охоплювати дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета плану – звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу України, захист прав і свобод наших громадян», – сказав Аваков.

Він зауважив, що українська влада має бути «готовою до того, що треба буде прийти на звільнену територію і відразу починати роботу».

«Кожен із наших підрозділів повинен її розуміти. В нас є вже схожий досвід на таких територіях і, як показує практика, дуже часто наші фахівці вирішують не лише питання безпеки, а навіть побутові проблеми місцевого населення», – сказав Аваков.

На початку квітня Аваков повідомляв, що підрозділи Міністерства внутрішніх справ України готуються до деокупації Донбасу.

Читайте також: Жодна реінтеграція Донбасу неможлива без процесу деокупації – Кучеренко

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG