Доступність посилання

ТОП новини

Росія направила українському МЗС ноту через обшуки і затримання в «РИА Новости»


За даними СБУ, затриманий керівник агенції Кирило Вишинський (на фото) раніше був нагороджений державною нагородою Росії «За повернення Криму»
За даними СБУ, затриманий керівник агенції Кирило Вишинський (на фото) раніше був нагороджений державною нагородою Росії «За повернення Криму»

Посольство Росії направило Міністерству закордонних справ України ноту протесту у зв’язку зі слідчими діями, які українська Служба безпеки проводила в офісі «РИА Новости Украина», українського відділення російської державної агенції новин «РИА Новости».

«Посольство з обуренням констатує, що незважаючи на наші неодноразові вимоги припинити систематичне застосування сили проти журналістів, які працюють в російських інформаційних агентствах, українська сторона в порушення своїх міжнародних зобов’язань і внутрішнього законодавства наполегливо продовжує обмежувати свободу слова, перешкоджати журналістській діяльності, публічному висловленню поглядів і переконань, влаштовувати репресії проти кореспондентів», – йдеться в заяві.

У російському посольстві закликали українську владу звільнити затриманого керівника агенції Кирила Вишинського і «розслідувати обставини того, що сталося».

Раніше в СБУ повідомили про п’ять обшуків, проведених у справі «РИА Новости» і затримання його керівника Вишинського.

Кримінальне провадження розслідується за статтею «державна зрада».

Від 2014 року СБУ видворила з України цілу низку журналістів, головно з Росії, за «діяльність, що суперечить інтересам України». Це викликало критику деяких правозахисних і журналістських організацій.

XS
SM
MD
LG