Доступність посилання

ТОП новини

Поліція кваліфікує подію зі Стерненком як «умисне вбивство»


Поліція кваліфікувала подію, що сталася в Одесі в ніч із 24 на 25 травня з громадським активістом Сергієм Стерненком, за трьома статтями Кримінального кодексу України, найтяжчою з яких є «умисне вбивство» (частина 1 статті 115).

Також ідеться про «замах на вбивство» (ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115) та «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» (ч.1 ст.122), вказано в повідомленні на сайт поліції Одеської області.

В Одесі пізно ввечері 24 травня стався напад на колишнього керівника міського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка.

Інцидент стався близько 23:00 біля його дому на Фонтанській дорозі. Коли активіст повертався додому із дівчиною, на нього напали двоє невідомих. Зав’язалася бійка, в ході якої Стерненко отримав чисельні удари по голові, а також ножове поранення руки, а сам встиг вдарити одного із нападників ножем у живіт. Від отриманої травми чоловік помер до прибуття швидкої допомоги. Його спільник з місця події втік.

«На місці події поліцейські виявили тіло імовірного нападника з колото-різаними ранами черевної порожнини. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група Приморського відділу, працівники управління карного розшуку поліції Одещини та кінологи», – проінформувала поліція Одещини вночі 25 травня.

Це вже третій замах на Стерненка за останні три місяці. 1 травня в нього стріляли, влучили гумовою кулею в шию. Нападника за допомогою перехожих затримав сам Стерненко. Перший напад стався 7 лютого, тоді активіст отримав декілька ударів по голові, а також різану рану руки.

XS
SM
MD
LG