Доступність посилання

ТОП новини

Троє потерпілих у ДТП в Білорусі дітей повертаються додому – Гройсман


Місце аварії з мікроавтобусом із України, 13 травня 2018 року
Місце аварії з мікроавтобусом із України, 13 травня 2018 року

Троє дітей, які зазнали травм унаслідок ДТП в Білорусі, 31 травня повернуться в Україну. Про це повідомив у мережі Twitter прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Наш літак вилетів до Білорусі за юними українськими футболістами, які потрапили в ДТП більше двох тижнів тому. За годину 3 дітей заберуть додому», – вказав голова уряду.

14 травня уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що стан постраждалих у Білорусі дітей не дозволяє транспортувати їх до України.

За даними слідства, о 7-ій ранку 13 травня громадянин України, 1976 року народження, керуючи автомобілем Renault Master, рухався по автодорозі Р-98 «Песчатка-Кам'янець-Шерешево-Свіслоч» і допустив зіткнення з навантажувачем «Амкодор 332С01», що рухався в попутному напрямку.

Внаслідок цього шість пасажирів автомобіля Renault, громадяни України у віці 13-15 років, зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості і госпіталізовані, двоє з них перебувають у тяжкому стані. Ще один пасажир – 12-річний громадянин України – помер від отриманих травм на місці ДТП. Водії транспортних засобів не постраждали.

14 травня міністр молоді і спорту України Ігор Жданов заявив, що до Білорусі виїхав транспорт, щоб забрати тіло хлопчика до України.

За версією слідства, водій Renault Master проявив неуважність до дорожньої ситуації і не встиг уникнути зіткнення. Його затримали.

Прокуратура Сумської області розпочала кримінальне провадження через неналежну організацію поїздки дітей за кордон.

XS
SM
MD
LG