Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив Вишинського під арештом


Кирила Вишинського підозрюють у державній зраді
Кирила Вишинського підозрюють у державній зраді

Апеляційний суд Херсонської області залишив під вартою керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді.

Під час сьогоднішнього засідання він заявив, що відмовляється від українського громадянства. Оскільки журналіст має ще й російський паспорт, він попросив президента Росії Володимира Путіна надати йому правовий захист і вжити заходів для звільнення.

17 травня Херсонський міський суд заарештував керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського до 13 липня без права застави. Затриманому 15 травня в Києві Вишинському, який має громадянство України й Росії, інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним.

Вишинський обвинувачення відкидає.

За даними Служби безпеки України, журналіст за завданням Москви готував спочатку інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, а потім у Києві – для підтримки угруповань «ДНР» і «ЛНР». Він щомісяця отримував на цю діяльність 53 тисячі євро, гроші для цього, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

Через висвітлення діяльності підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі Вишинський був внесений в базу українського сайту «Миротворець», а в 2014 році після анексії Криму журналіста нагородили в Росії медаллю «за об'єктивне висвітлення подій у Криму».

XS
SM
MD
LG