Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розповів про домовленість, як краще залучити Червоний Хрест до справи українських заручників


Прапори України і Ліхтенштейну під час візиту принца Алоїза і принцеси Софії, Київ, 6 червня 2018 року
Прапори України і Ліхтенштейну під час візиту принца Алоїза і принцеси Софії, Київ, 6 червня 2018 року

Президент України Петро Порошенко повідомив про свою домовленість, що має на меті тісніше залучити Червоний Хрест до захисту прав українців, ув’язнених у Росії і на окупованих територіях.

Як написав він у фейсбуці, про це він домовився з принцесою Софією Ліхтенштейнською, яка також є президентом Ліхтенштейнського Червоного Хреста.

За словами президента, домовленість передбачає, що принцеса Софія порушить у Женеві, де працює штаб-квартира Міжнародного комітету Червоного Хреста, питання про активізацію діяльності цієї організації на захист прав ув’язнених у Росії і на окупованих територіях українців.

Також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста мають отримати можливість відвідувати українських заручників і забезпечувати гуманітарну допомогу, наголосив Порошенко.

«Вчора доручив уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій активізувати співпрацю з Червоним Хрестом і особисто відвідати наших героїв у в’язницях Росії та на окупованих нею територіях Донбасу і Криму», – додав президент.

Петро Порошенко не уточнив, коли саме була досягнена згадана ним домовленість. Принцеса Софія супроводжувала свого чоловіка, спадкоємного принца Князівства Ліхтенштейн Алоїза в перебігу його офіційного візиту до Києва ще 5–6 червня.

Принц Алоїз фактично виконує обов’язки голови своєї держави в рамках спланованої поступової династичної передачі влади – він офіційно отримав повноваження керувати Ліхтенштейном від свого батька, князя Ганса-Адама II, який залишається монархом формально.

У перебігу згаданого візиту до України Петро Порошенко після зустрічі з принцом Алоїзом висловив йому і принцесі Софії вдячність Ліхтенштейнові за допомогу, яку ця держава в рамках діяльності місії Червоного Хреста надає тимчасово переміщеним особам та українським громадянам, які опинилися в російській окупації на сході України і в Криму.

Тоді ж дружина президента України Марина Порошенко разом зі спадкоємною принцесою Софією Ліхтенштейнською провела зустріч із керівництвом місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні та Товариства Червоного Хреста України, вони обговорювали питання допомоги українцям на окупованій території частини Донецької та Луганської областей, а також на лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG