Доступність посилання

ТОП новини

Російські слідчі: причиною падіння Ан-148 під Москвою стали «неправильні дії екіпажу»


Рятувальники на місці падіння літака Ан-148 у Підмосков'ї, 11 лютого 2018 року
Рятувальники на місці падіння літака Ан-148 у Підмосков'ї, 11 лютого 2018 року

Причиною падіння пасажирського літака Ан-148 «Саратовских авіаліній» у Підмосков’ї, коли загинули 65 пасажирів і шість членів екіпажу, стала помилка пілотів – таку основну версію підтвердили в Слідчому комітеті Росії.

26 червня під час відвідин місця катастрофи голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін заявив, що слідчі встановили «посекундну історію польоту».

Згідно з даними розшифровки бортових самописців, пілоти не увімкнули обігрів датчиків визначення швидкості, і в ході набору висоти датчики обмерзли, йдеться в повідомленні російського Слідчого комітету.

Нові кадри з місця аварії літака Ан-148 у Росії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

«Командир корабля Валерій Губанов отримав неправильні відомості про падіння швидкості і вжив заходів щодо розгону судна шляхом переведення його в пікірування. При цьому в порушення інструкції був перевищений кут нахилу судна, літак втратив керованість», – заявив Бастрикін.

Водночас у Слідчому комітеті Росії додали, що розслідування ще триває «за низкою напрямків».

Ан-148 розбився в Підмосков’ї 11 лютого відразу після вильоту з аеропорту «Домодєдово». Загинули 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

За попередньою версією, аварія могла бути пов’язана з неправильними даними про швидкість польоту через обмерзання датчиків.

«Ространснагляд» наказав авіакомпанії «Саратовські авіалінії» на якийсь час припинити діяльність. Від 31 травня авіакомпанія припинила свою діяльність на вимогу Росавіації.

XS
SM
MD
LG