Доступність посилання

ТОП новини

CША вирішили виділити Україні 200 мільйонів доларів на безпеку і оборону – посольство


​​За даними українських дипломатів, у Міністерстві оборони США вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для оборонного сектору України
​​За даними українських дипломатів, у Міністерстві оборони США вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для оборонного сектору України

Посольство України заявляє, що Сполучені Штати вирішили виділити Києву 200 мільйонів доларів на посилення безпеки і оборони у 2018 бюджетному році.

«Ці кошти будуть спрямовані на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення та підготовку Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

У посольстві вважають, що це рішення є «свідченням незмінності позиції США щодо підтримки України у її протидії російській агресії та визнанням того, що Київ продовжує послідовний рух шляхом реформ сектору безпеки і оборони».

За даними українських дипломатів, у Міністерстві оборони США вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для оборонного сектору України у 2018 році.

Читайте також: Підписану Трампом військову допомогу Україні докладно пояснив сенатор-друг України

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

210 джавелінів для України: один на три російські танки на Донбасі

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

XS
SM
MD
LG