Доступність посилання

ТОП новини

Українець Гриб заявив про свою невинуватість у російському суді


Павло Гриб зник у серпні 2017 року в білоруському Гомелі, пізніше його знайшли в СІЗО у російському Краснодарі
Павло Гриб зник у серпні 2017 року в білоруському Гомелі, пізніше його знайшли в СІЗО у російському Краснодарі

Українець Павло Гриб, обвинувачений у Росії за статтею про тероризм, на засіданні суду в своїй справі заявив, що не визнає провину.

Перше засідання справи Гриба по суті проводить 23 липня Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону. Засідання відбувається у відкритому режимі. У суді присутня мати Павла Гриба, Марія, український консул, а також українські і російські журналісти, повідомляє «Громадське радіо».

Суд мав почати розгляд справи 17 липня, але переніс на прохання адвоката Гриба Марини Дубровіної.

За словами батька, стан здоров’я Павла Гриба залишається стабільно поганим – у нього постійні головні болі, загальна слабкість і виснаження, але необхідну медичну допомогу той не отримує.

Читайте також: «Не отримав жодного листа». Адвокат Гриба відверто розповідає про його життя в російській тюрмі

3 липня Північнокавказький окружний військовий суд залишив українця під вартою до 20 грудня. Попередні слухання в його справі відбулися 9 липня.

1 липня Павло Гриб зустрів у слідчому ізоляторі свій 20-й день народження.

Павло Гриб зник у серпні 2017 року в білоруському Гомелі, пізніше його знайшли в СІЗО у російському Краснодарі. Йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Мати Павла Гриба: психологічно пригнічений, але тримається (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Адвокат Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримувальні препарати.

За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунка, асцитом, печінковою недостатністю.

XS
SM
MD
LG