Доступність посилання

ТОП новини

Уряд посилить контроль за міжміськими пасажирськими перевезеннями – Гройсман


Наслідки ДТП на Житомирщині 20 липня 2018 року
Наслідки ДТП на Житомирщині 20 липня 2018 року

Уряд посилить контроль за транспортом, який курсує між населеними пунктами, за перевізниками, а також посилюватиме відповідальність для водіїв за керування транспортним засобом у нетверезому стані, вирішили на урядовій нараді з представниками МВС, Нацполіції, Мінінфраструктури, Укртрансбезпеки, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

«Вирішили: посилювати оперативний контроль за транспортом, в тому числі за перевізниками, вони мають розуміти, що везуть не цеглу, а живих людей. При виїздах у містах має бути контроль транспорту, який їздить між населеними пунктами. На місцях всі знають, хто легальний перевізник, хто ні. Звернусь до голів ОДА, щоб вони більш жорстко реагували на порушення», – написав прем’єр.

Також, Гройсман повідомив, що буде поглиблена аналітика ДТП, де є загиблі, щоб виключити їх причини, а ще посилять відповідальність для водіїв.

«Посилюємо відповідальність для водіїв. Сів нетверезим за кермо – будеш жорстко покараний і законодавство має відкрити таку можливість», – зазначив Володимир Гройсман.

Читайте також: За півроку з вини нетверезих водіїв сталося понад дві тисячі ДТП – поліція

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив на урядовій нараді, що Нацполіція через смертельні аварії на 10% збільшує кількість патрулів на автошляхах.

З 20 липня в Україні сталося кілька масштабних смертельних аварій. Лише в двох аваріях, які сталися в один день, минулої п’ятниці, на Житомирщинізагинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

У Києві 24 липня вдень біля станції метро «Дорогожичі» зіткнулися два автомобілі і збили чотирьох пішоходів на тротуарі, один з яких загинув. На бульварі Лесі Українки на пішохідному переході ввечері того ж дня авто смертельно травмувало 10-річну дитину.

XS
SM
MD
LG