Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі через смерть учасника бойових дій на Донбасі відкрили провадження проти лікарів


Поліція відкрила провадження за статтею про неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником
Поліція відкрила провадження за статтею про неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником

У Кривому Розі через смерть у лікарні учасника бойових дій на Донбасі Володимира Близнюка відкрили кримінальне провадження, повідомили Радіо Свобода у Криворізькому відділенні поліції.

Провадження відкрите за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником). У поліції не коментують хід розслідування.

24 липня в Кривому Розі активісти та друзі Володимира Близнюка відвідали міську лікарню №16, вимагаючи від керівництва пояснень щодо лікування бійця в цій медустанові, а також вибачень родині за заяви, зроблені після його смерті. Тоді керівництво лікарні припускало, що військовий міг бути ін’єкційним наркоманом.

Пізніше, у відповіді на запит Радіо Свобода, у лікарні заявили, що судово-медичний розтин, здійснений 10 липня, повністю підтвердив діагноз, поставлений бійцеві в лікарні. З етичних міркувань Радіо Свобода не оприлюднює вказаний діагноз, але про наркозалежність не йдеться.

Близнюк помер у 16-лікарні в ніч з 7 на 8 липня у Кривому Розі. Він оголошував голодування «через недбальство лікарів». Місцеві активісти звернулись до в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та народних депутатів з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради і провести детальну перевірку щодо цієї смерті та дій лікарів.

Близнюк оголошував голодування 27 червня. За заявами бійця, у лікарні йому відмовили в безкоштовному наданні медичних препаратів, видавши лише список ліків, які треба було придбати власним коштом. Пізніше на своїй сторінці у Facebook чоловік повідомив, що припиняє голодування, адже ліки йому вже надані «якимось фондом».

XS
SM
MD
LG