Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виділить по 100 тисяч гривень родинам українських політв’язнів у Росії


На плакаті зображений Олег Сенцов, найвідоміший з українських в’язнів у Росії
На плакаті зображений Олег Сенцов, найвідоміший з українських в’язнів у Росії

Кабінет міністрів України 26 липня ухвалить рішення про виділення по 100 тисяч гривень родинам українців, які утримуються в Росії через політичні мотиви, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це він заявив під час засідання уряду. Гройсман наголосив, що в цих сімей є безліч витрат, які їм необхідно покривати.

Також голова уряду подякував уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій за всебічну підтримку українських політв’язнів у Росії.

Читайте також: Порошенко заснував стипендію імені Левка Лук’яненка для «заручників у російському полоні»

У Росії й анексованому Криму, за даними правозахисників, утримують близько 70 українських політв’язнів. Зокрема, український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів в Росії.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG