Доступність посилання

ТОП новини

24 серпня вітання «Слава Україні – Героям слава!» вперше пролунає як частина офіційної церемонії


Сьогодні Порошенко прийме парад в Києві
Сьогодні Порошенко прийме парад в Києві

Цього року в День Незалежності України, 24 серпня, вітання «Слава Україні – Героям слава!» вперше пролунає як частина офіційної церемонії параду.

Дивіться трансляцію параду в ефірі Радіо Свобода:

«Я прийняв рішення, що починаючи з 24 серпня ці слова вперше пролунають як частина офіційної церемонії військового параду на честь Дня Незалежності України. І до початку роботи нової сесії Верховної Ради України, оскільки це зміни до статутів Збройних сил України, ці слова і це вітання стане офіційним військовим вітанням Збройних сил України», – повідомив раніше президент Петро Порошенко.

Під час відзначення Дня Незалежності у столиці України у 2014 році
Під час відзначення Дня Незалежності у столиці України у 2014 році

7 серпня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що президент доручив розробити законопроект, який передбачатиме заміну військового вітання в Збройних силах України зразка «Здрастуйте, товариші!» та «Бажаємо здоров’я!» на «Слава Україні!» та «Героям слава!».

«Президент України доручив підготувати зміни до закону України, яким затверджуються військові статути, тому що це визначається у військових статутах, як треба вітатися. Такі пропозиції готуються, і сподіваюся, що після виходу з канікул народні депутати приймуть це в цілому», – заявив Полторак.

За його словами, раніше зареєстрований законопроект з цього приводу є «сирим». Він зазначив, що новий проект закону уже практично готовий.

5 лютого схожий документ зареєстрував прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, однак у залі Верховної Ради його не розглядали.

«Слава Україні»: як з’явилося гасло боротьби за незалежність? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:54 0:00

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 27-й День Незалежності. Акт незалежності було ухвалено Верховною Радою УРСР в 1991 році.

Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора. Підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Слава Україні»: як з’явилося гасло боротьби за незалежність? (відео)

Гасло «Слава Україні!» і українофобія Росії: футбол та війна​

«Слава Україні!»: Порошенко підтримав Віду та Вукоєвича​

XS
SM
MD
LG