Доступність посилання

ТОП новини

Графіті, фаєри та феєрверки: акція протесту під резиденцією Зеленського в Конча-Заспі

10 вересня поблизу в'їзду до будинку в Кончі-Заспі, де розташована резиденція президента України Володимира Зеленського, активісти провели акцію протесту проти домовленостей Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо проведення інспекції українських позицій біля селища Шумів на Донеччині разом із бойовиками російських гібридних сил. Вони закликали не допустити інспектування позицій ЗСУ бойовиками та вимагали покарати осіб, відповідальних за таке рішення.

Протестувальники запалили фаєри біля паркану та запустили феєрверки. Під час акції протесту між правоохоронцями та протестувальниками виникли невеликі сутички, які були швидко припинені з обох сторін.

У Міністерстві оборони України повідомили, що інспекція в районі Шумів Донецької області не може бути проведена 10 вересня, як про це напередодні домовилися в рамках засідання Тристоронньої контактної групи.

У відомстві відповідальність за це поклали на Росію і підтримуваних нею бойовиків із угруповань «ДНР» і «ЛНР», які, як було зазначено, «фактично відмовилися дотримуватись досягнутих домовленостей і працювати на основі здорового глузду заради підтвердження правдивих фактів щодо ситуації на лінії розмежування».

XS
SM
MD
LG