Доступність посилання

ТОП новини

Яйця, секонд-хенд, велосипеди і повітряна куля: на що ідуть політики заради перемоги на місцевих виборах? (частина 2)

Виборча кампанія-2020 офіційно розпочалася в Україні 5 вересня, однак ті, хто має намір балотуватися під час прийдешніх місцевих виборів, ще задовго до цієї дати розпочали свою агітацію, яка інколи мала ознаки непрямого підкупу, що зафіксували, наприклад, в «Опорі».

У першій частині огляду того, на що ідуть політики заради перемоги на місцевих виборах, Радіо Свобода вже розповідало про воду, кавуни, маски та шампанське для виборців. Цього разу до підбірки потрапили інші, не менш креативні різновиди передвиборчої агітації, які можуть бути розцінені як порушення виборчого законодавства.

Станом на 18 вересня правоохоронці зареєстрували в Україні уже 330 заяв та повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого процесу. Зокрема, до ЄРДР внесли відомості щодо 34 кримінальних правопорушень щодо підкупу виборців.

Зображення 16x9

Софія Середа

Моя співпраця з Радіо Свобода тривала із липня 2011-го до лютого 2023 року. 

У січні 2018-го я започаткувала документальний проєкт і понад рік на основі архівних документів щотижня розповідала про репресії та інші злочини радянського режиму, а також про діяльність КДБ. Саме у рамках цього проєкту я розповіла про раніше невідомі подробиці аварії на ЧАЕС, про пригоди іноземних шпигунів в СРСР, а також про те, чи справді батько Віктора Медведчука був «націоналістом».

Згодом працювала політичною кореспонденткою: уважно слідкувала за парламентарями (зокрема, за їхньою діяльністю у стінах Верховної Ради), а також аналізувала дії і заяви топ-посадовців.

Як журналістка програми ​«Схеми»​ випустила низку розслідувань (наприклад, про народного депутата ОПЗЖ, який виявився власником російського паспорта).

Авторка інтерв'ю з топ-політиками, науковцями та лідерами громадської думки

XS
SM
MD
LG