Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії через коронавірус спецпотягом вивезе з України росіян і відправить в Україну українців


На Центральному залізничному вокзалі Києва кілька годин перевіряли потяг «Чотири столиці», яким поверталися українці з країн Балтії та Білорусі. 23 березня 2020 року
На Центральному залізничному вокзалі Києва кілька годин перевіряли потяг «Чотири столиці», яким поверталися українці з країн Балтії та Білорусі. 23 березня 2020 року

Уряд Росії 24 березня через епідемію коронавірусу в Росії дав доручення Міністерству транспорту, МВС, «Росспоживнагляду» та ФСБ організувати «одноразовий вивіз залізницею» громадян України на батьківщину, а росіян – з України.

Кого саме будуть вивозити і в які терміни, в рішенні російського уряду не сказано. Пізніше представники «Російських залізниць» (РЖД) повідомили, що для вивезення росіян з території України і громадян України з Росії пустять спеціальний поїзд № 906/905 за маршрутом Київ – Москва – Київ.

«У складі поїзда 18 вагонів (близько 800 місць)», – повідомили в РЖД. Поїзд відправиться з Києва 27 березня і прибуде в Москву наступного дня. У зворотний рейс із Москви він відправиться 28 березня і прибуде до Києва 29 березня. Весь шлях потяг проїде без зупинок.

Також уряд Росії ухвалив рішення через коронавірус закрити всі нічні клуби, кінотеатри та розважальні центри в Росії, а також дитячі ігрові кімнати. Регіонам окремо доручено заборонити куріння кальянів в барах, кафе і ресторанах. У деяких містах, в тому числі в Москві, кінотеатри і клуби вже закриті через коронавірус, але тепер ці правила вирішено поширити на всю Росію.

«Це довгоочікуване рішення в поточній ситуації, тому що потрібно було прийняти вольове рішення тимчасово закрити кінотеатри на період карантину. Для кінотеатрів це стає нормативним рішенням. Це не рекомендація, а саме чітку вказівку, тому що ситуація, яка зараз складається на ринку кінопоказу, критична», – підтримав позицію уряду голова Асоціації власників кінотеатрів Олег Березін.

Також на засіданні визнали за необхідне задіяти санаторії в різних регіонах Росії для ізоляції та лікування хворих на коронавірус. Регламент того, як це буде відбуватися, повинен розробити «Росспоживнагляд».

На даний момент в Росії на коронавірус офіційно хворі 495 осіб. При цьому близько 93 тисяч пацієнтів залишаються в самоізоляції чи під наглядом лікарів: у них діагноз поки не підтверджений. У світі, за даними ВООЗ, заражені коронавірусом вже близько 330 тисяч осіб, 14,5 тисячі померли.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG