Доступність посилання

ТОП новини

Росія розтягує фронт: чи вистачить у ЗСУ сил прикрити Україну від Харкова до Чернігова


Як захистити Харків? Чи буде дозвіл на завдання превентивних ударів західною зброєю по території Росії?
Як захистити Харків? Чи буде дозвіл на завдання превентивних ударів західною зброєю по території Росії?
  • Росія накопичує сили на кордоні з Харківською і Сумською областями

Як пише Американський Інститут Вивчення війни, російські війська, ймовірно, розпочнуть обмежені наступальні операції вздовж лінії Суми – Харків, поки їхнє Північне угруповання досягне запланованої чисельності.

Український Генштаб фіксує різку активність російської армії на Куп’янському напрямку.

То яка основна мета Путіна на Харківщині? Можливий наступ на Суми, Чернігів, Київ?

  • У Харкові беруть ДНК рідних, щоб знайти загиблих

Понеділок, 27 травня, у Харкові оголосили днем жалоби на знак скорботи за загиблими внаслідок російського удару керованими авіабомбами 25 травня.

14 людей загинули та 44 отримали поранення. Такі дані станом на вечір 26 травня наводять в Харківській обласній прокуратурі після удару російської армії по будівельному гіпермаркету. Безвісти зниклими досі вважають сімох людей.

Раніше у поліції розповіли, що ідентифікували тіла 10 осіб, вісім з яких – за допомогою ДНК-тестів. Серед загиблих – 12-річна дівчинка та її мати. Вісім людей вважаються зниклими безвісти.

Що потрібно, щоб захистити Харків із неба? Чому досі союзники не надали необхідні системи ППО? Чи буде дозвіл на завдання превентивних ударів західною зброєю по території Росії?

  • Саміт миру у Швейцарії: будуть понад 80-т країн, США теж

У Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, свою участь підтвердили вже понад 80 країн, повідомив президент Володимир Зеленський.

У США теж братимуть участь. Принаймні, про це агенції Reuters сказав неназваний американський чиновник.

Якої мети хоче досягти України, намагаючись зібрати максимально можливу кількість країн на цьому зібранні? Чому країни центральної Азії відмовилися брати участь? Наскільки підсумки саміту можуть вплинути на війну Росії, за умови, що ні сама країна-агресор ні Китай не будуть учасниками Саміту миру?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG