Доступність посилання

ТОП новини

Повернення «бездипломного» заступника Кличка («СХЕМИ» | ВИПУСК №156)


Повернення «бездипломного» заступника Кличка

Цього року «Схеми» виявили, що заступник мера Києва Віталія Кличка Володимир Бондаренко має підроблений диплом про вищу юридичну освіту. Після чого мер Києва офіційно звільнив чиновника з посади, а Нацполіція відкрила провадження за фактом підробки документа. Попри все це, ми виявили, що Володимир Бондаренко продовжує працювати в команді мера. Більше того, вже після його звільнення Кличко підписав спеціальні довіреності, якими наділив екс-заступника повноваженнями представляти інтереси міста у найвищих судових інстанціях. Докладніше у розслідуванні Максима Савчука.

Метод Кастресани: як посадити президента-корупціонера

Гватемала і Україна – що може бути спільного між цими двома країнами? Наприклад, проблема корупції. 10 років тому Гватемалі таки вдалось суттєво знизити її рівень, цьому посприяло створення в країні Міжнародної комісії проти безкарності. За кілька років її роботи під жорстким контролем ООН результати були приголомшливі – реформоване правосуддя і десятки високопосадовців за ґратами, включно з колишнім президентом.

Аналогом такої комісії в Україні могло б стати Антикорупційне бюро – правоохоронний орган, створений після Революції Гідності. Чого поки бракує? Що саме з гватемальського сценарію успіху могла би запозичити для себе Україна? Про це журналісти поговорили з Карлосом Кастресаною, який 3 роки очолював комісію у Гватемалі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG