Доступність посилання

ТОП новини

США: масове вбивство у Колорадо


Нью-Йорк – Американці шоковані й обурені масовим вбивством, вчиненим у кінотеатрі містечка Орора, штат Колорадо. 12 осіб загинуло, близько 50 поранено. Президент США Барак Обама скасував запланований передвиборний виступ і засудив «безглуздий», як він висловився, злочин.

Це сталося на останньому, нічному сеансі у місцевому кінотеатрі, де крутили новий пригодницький блокбастер «Темний лицар підводиться» – це остання серія трилогії про Бетмена.

За півгодини після початку сеансу до залу глядачів увірвався з бічного виходу молодий чоловік у спорядженні військового стилю – бронежилет, на голові поліцейська каска, через плече протигаз.

Озброєний гвинтівкою і пістолетом, він жбурнув димову каністру і почав навмання стріляти по рядах глядачів у повному залі.

Люди у паніці кинулися до дверей, але вбивця заблокував їх. Поліція арештувала його на паркінгу.

То був якийсь Джеймс Холмс, місцевий житель 24 років. Під час обшуку в його помешканні знайшли багато зброї, гранати й бомби.

ФБР: злочин, але не тероризм

Сотні поліцейських та агентів ФБР ведуть розслідування трагедії.

За попередніми даними, стрілянину в кінотеатрі не пов’язують ані з радикальним, ані з ісламським тероризмом.

Президент Барак Обама засудив злочин, назвавши його «безглуздим злом».

«Мої дочки теж ходять до кінотеатру. Що, якби Малія і Саша були в тому кінотеатрі, подібно до багатьох дітей? Мішель і я... сьогодні увечері ще міцніше обнімемо наших дівчаток, як і ви – своїх, – сказав президент. – Але щодо не таких щасливих батьків – ми мусимо обняти їх і сказати їм, що вся країна – з ними». Стало відомо, що серед жертв були діти.

Співчуття також висловив Мітт Ромні, кандидат на президента від Республіканської партії.

Між тим, у Нью-Йорку поліція посилила охорону кінотеатрів, де демонструється фільм про Бетмена. Як пояснив Рей Келлі, начальник міської поліції, він вирішив вдатися до цих заходів, щоб запобігти копіюванню колорадського злочину.

У Парижі, як повідомляють, прем’єру блокбастера скасували. Продюсери, компанія Warner Brothers, висловили «глибоке співчуття рідним і близьким жертв у цей трагічний час».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG