Доступність посилання

ТОП новини

«Круті баби», війна з ЖЕК та легка еротика: 10 українських треків березня


Від феміністичних маніфестів до оголошення війни комунальникам – Радіо Свобода зібрало десять українських треків, які привернули нашу увагу в березні.

Zbaraski – Bo Togo

Львівський саундпродюсер Zbaraski б’є атмосферою свого нового кліпу. Ця робота наповнена відсилками до фільму Мартіна Скорсезе «Таксист». Нічне місто під мінімалістичний трек з інтимним звучанням, а на додачу до цього – легка еротика на задньому сидінні авто.

«Електромед» – «Кора дуба»

А цей фанковий гурт не соромиться випускати іронічні кліпи. У цьому – музиканти воюють з ЖЕК через гарячу воду під олдскульний хіп-хоп. «У приспіві ми так і кажемо: зимою кора дуба — це шуба дуба. А ось нам, людям взимку в своєму будинку іноді і зігрітися нічим, крім як кип’ятити воду в тазику», — зауважують у гурті.

Kler – «Тікай»

Цей сингл точно вартий уваги з кількох причин. По-перше, це перший реліз новенького українського лейблу Popcycle Records. По-друге, над кліпом працювали режисер Трент Пазл, який відзначився роботами з Аланом Бадоєвим, та художник Метью Хантер, який працював з Тейлор Свіфт. По-третє, трек у дусі Dua Lipa прокачає поціновувачів жанру поп.

Тері Фао, adm:t – «Титри»

Перший дует як в кар’єрі інді-поп музиканта з Києва Тері Фао, так і в кар’єрі гурту adm:t. Це трек про людей, які живуть у тісних бетонних містах. «Слова цієї пісні можна розбирати на цитати в «пацанські пабліки», – кажуть музиканти.

Omana – «Не знайдуть»

Київський рок-гурт не страждає на брак концептуальності. «Не знайдуть» – містичний анімаційний кліп. За словами авторів, це історія двох дітей: вони заблукали в лісі та зустріли там підозрілих істот. «Це все реальність, якщо поміняти ліс на звичні нам вулиці. Не все, що здається страшним, є поганим чи злим, і не все, що виглядає добрим, має хороші наміри», – кажуть музиканти.

Qarpa – «Баби круті чуваки»

Цей трек хоч і вийшов до Міжнародного жіночого дня, але зовсім не обмежується дискурсом 8 березня. Пісня характеризує всю сучасність: тут і фемінізм, і іронія, і погляд на світ без патріархальних «окулярів». Ірена Карпа впевнено, наче маніфест, співає: «Справді всі про все знають: баби – круті чуваки».

Morris – «Соло»

Учасник «Голосу Країни» Андрій Хорісенко випустив уже другу сольну роботу. Кліп на пісню «Соло» зібрав майже 250 тисяч переглядів. За словами музиканта, цей трек – про вічний пошук кращих нас, про те, що якщо шукати себе і свою музику, то обов’язково знайдеш.

Olive Taud – «Молоко, мюслі»

Міцну читку показала в новому синглі дніпровська реп-виконавиця Olive Taud. Трек – про те, що треба цінити кожен день попри складнощі та карантин: «Скоро все закінчиться. Радійте цій весні, вона така, яка є й іншої такої вже не буде», – каже музикантка.

«Зворотня дія» – «Межа»

Хмельницький рок-гурт продовжив гостросюжетну антиутопію «Тобі», яку презентували минулого року. І релізнув не менш гостросюжетне продовження. Ця альтернатива звучить як хіт у жанрі, виглядає як хіт та здається хітом. Що ще треба?

Люсі – Na dni

Загадкова Люсі нарешті випустила перший альбом – Enigma. І одразу кліп, який присвячений цій події. Жодного слова більше – це просто треба слухати та дивитися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG