Доступність посилання

ТОП новини

Самотність, кажани та бурштин. 10 українських треків лютого


Солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна
Солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна

Від року про «спільну самотність» до іронічного дарк-кантрі про кажанів – Радіо Свобода зібрало десять українських треків, які привернули нашу увагу в лютому.

Kosmopolis – «Все що нам треба»

Зовсім новий київський гурт, який народився з уламків гурту L’uvers, видав дебютний кліп. Композиція фігурально присвячена автомобілю фронтмена Андрія Ярошенка. Саме з автівкою музикант пов’язує свої приємні спогади про найкращі моменти життя. Ностальгійно-ліричний трек звучить досить типово для жанру, але мрійливо та м’яко.

Marmur – «Тримай»

Ще один дебютний кліп, але цього разу від гурту з Луцька. Засновники проєкту Marmur – подружжя Андрій та Маргарита Собчук. Гурт презентували в 2018 році, тож про нього відомо ще небагато – можна неупереджено оцінити якість його музики.

«Обійми дощу» – «На відстані»

«Щось тримає на відстані людей, що на межі», – сумно співають музиканти київського гурту. Пісня про самотність у сучасному світі піде в новий альбом тільки в 2021 році, а ми вже маємо змогу послухати її та відчути спустошеність та сірість. Поки весна не остаточно настала – ловіть момент з цією рок-композицією.

Ponomariovv – «Сонце зійде»

Трек репера від журналістики Віктора Пономарьова про події лютого 2014 року на майдані Незалежності. Автор присвятив його загиблим під час Революції гідності, а також полеглим українським військовим.

Kyesee – «На взводі»

Брутально? Так. Пафосно? Так. Качає? Так. Варто оцінити трек від репера з Івано-Франківська.

Юлія Качула – «Другові» [оkrymлена]

Кримчанка записала реп-трек українською та зняла кліп на вулицях Сімферополя. «Проєкт [оkrymлена] буде озвучувати важливі теми, як камертон налаштовувати на правильну, чисту ноту, відображати все, що відчуваю і бачу навколо», – каже музикантка. Автором слів до пісні є батько співачки, колишній головний редактор газети «Кримська світлиця» Віктор Качула, який живе в анексованому Криму.

Zwyntar – «Кажани»

Готично-містична композиція про кажанів від київського дарк-кантрі гурту не залишає байдужим. Спочатку здається, що це дитяча казка на ніч, але потім вона перетворюється на щось похмуре та темне з нотами іронії. Після прослуховування виникає бажання наспівувати далі та передивлятися кліп, щоб придивлятися до деталей.

«Крихітка» – «Бурштин»

Це перша пісня столичного гурту з 2016 року і перший сингл з прийдешнього альбому. Трек став несподіванкою для прихильників – стільки років без новин від музикантів. Нарешті можна слухати.

Фranko' – «Терапія»

«Романтичні рокери» з Запоріжжя, як вони самі себе називають, презентували кліп. Ця композиція «про те, що Земля, яку створили не люди, лікує людей від усього», каже співачка Катерина Стаценко. Легкий трек з красивим жіночим вокалом – що ще треба?

The Hardkiss – «Косатка»

Цей другий сингл гурту увійде до майбутнього альбому, запланованого до виходу в 2021 році. Як кажуть у гурті, це пісня про живе, природне, земне і чисте. «Косатка – це не просто пісня, це стан. Занурення в прямому і переносному сенсах. Це розповідь людини, яка хоче побачити світ іншими очима, поглянути на речі під іншим кутом зору. Побути кимось іншим, наприклад, косаткою, – розповіла солістка Юлія Саніна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG