Доступність посилання

ТОП новини

Багато балад, комік та перші фаворити: хто буде конкурентом Go_A на «Євробаченні-2020»


Гурт Go-A із піснею «Соловей» представить Україну на конкурсі «Євробачення-2020». Київ, 22 лютого 2020 року
Гурт Go-A із піснею «Соловей» представить Україну на конкурсі «Євробачення-2020». Київ, 22 лютого 2020 року

Гурт Go_A з піснею «Соловей» представить Україну на «Євробаченні-2020».

Радіо Свобода вирішило дослідити, хто ж буде серед цьогорічних конкурентів України на пісенному конкурсі в Роттердамі у Нідерландах 12–16 травня.

Звісно ж, ще не всі країни, які братимуть учать в «Євробаченні-2020», визначилися зі своїми представниками. Тож ця публікація буде доповнюватися. А наразі ситуація виглядає так:

Чехія

Чеський співак Бенні Крісто вже знайомий українській аудиторії – саме він виступав як гість на українському національному відборі на «Євробачення».

Його мама – чешка, а тато із Анголи. Це і пояснює запальні африканські мотиви у пісні «Kemama», з якю він виступатиме.

Крісто не лише займається музикою, а й має досягнення в спорті, а саме у бразильському джиу-джитсу. В 2016 році йому навіть вдалося завоювати «бронзу» в середній вазі на чемпіонаті Азії.

Музичну ж кар’єру він почав ще в 2009-му, коли взяв участь у популярному місцевому талант-шоу SuperStar, а в 2018 році він вже зайняв суддівське крісло у тій же програмі.

Литва

Поки найбільша кількість переглядів зі всіх раніше анонсованих учасників «Євробачення-2020»!

Поп-рок гурт The Roop вже вдруге брав вдруге у національному відборі Литви. В 2018 році вони вже намагались поїхати від своєї країни на конкурс із піснею «Yes, I Do», але на відборі вони посіли лише третє місце.

Колектив вже має два досить успішні альбоми: в 2015 році вони записали платівку під назвою «To Whom It May Concern», а в 2017-му – «Ghosts». В коментарях до їхнього виступу на офіційному каналі «Євробачення» багато фанів вже говорять про те, що саме цей виступ буде серед фаворитів.

Норвегія

24-річна Ульрікке Брандсторп відома у Норвегії завдяки трикратній участі у різних популярних талант-шоу. Дівчина також грає в мюзиклах та веде власний подкаст.

Брандсторп також сама пише музику, навіть написала свою конкурсну пісню під назвою «Attention» у співавторстві ще із кількома музикантами.

Іспанія

Іспанець Блас Канту на батьківщині зараз є одним із найбільш популярних співаків. Він дебютував на сцені у 8-річному віці, а в 12 посів друге місце на національному відборі на «Дитячому Євробаченні».

Із 2009 по 2016 рік він був одним із солістів молодіжного бойс-бенду Auryn. Після розпуску групи він розпочав сольну кар’єру та дебютував із сольним альбомом під назвою «Complicado» та одразу очолив національні чарти.

Румунія

Від Румунії цьогоріч на «Євробачення» поїде 20-річна співачка Roxane.

У Румунії дещо не такі правила національного відбору, як в Україні. Її кандидатуру обрав суспільний мовник за порадою спеціального комітету. Оцінювали вокальні дані, виступ, музичність та експресивність.

1 березня відбудеться фінал національного відбору, на якому Roxane виконає 5 пісень. Виграшну пісню обиратимуть глядачі та члени журі. Та вирішальний голос все-таки за першими.

Австралія

25-річна австралійська співачка Джессіка Алісса Серро розпочала свою співочу кар’єру в 2012 році, а в 2014-му вже потрапила в чарти із піснею «I Am Not an End». Вже за кілька років записала Because I Love You – сингл, який став «золотим».

Дівчина народилась у Сіднеї, але на батьківщині вже більш відома під псевдонімом Монтень – на честь французького філософа Мішеля Де Монтеня.

Виступає вона в одязі, який і нагадує Францію 16-го століття.

Бельгія

Hooverphonic поки – один із найбільш досвідчених колективів всього «Євробачення-2020». Гурт почав свою історію в 1995 році та грав переважно тріп-хоп.

Втім, зараз у колективу дещо інший склад. У 2018 році Hooverphonic розпочали співпрацю із новою солісткою Лукою Крьойсбергс, якій на той момент було лише 17 років.

На рахунку гурту 16 альбомів та велика кількість гастрольних турів світом. Якщо не можете згадати, де ви про них чули, то загугліть пісню Mad about you. Одразу згадаєте.

Польща

Після минулорічного експерименту із «Вогнем кохання» етногурту Tulia, Польща вривається у «Євробачення» із поп-баладою під назвою «Empires».

Алісья Шемпліньска – 17-річна переможниця проєкту «Голос Польщі» в 2019 році. Вона поки не має «золотих» чи «платинових» синглів та не так давно стала відомою широкій публіці. Тож, і про неї відомо не так багато.

Вона максимально приховує своїх батьків приватне життя, пише вірші й музику, а головним натхненням для неї є соул-співачка Джорджа Сміт – це найбільш глибокі факти про дівчину, які можна знайти в польських ЗМІ.

Словенія

36-річна Анна Сокліч виконуватиме пісню «Voda». Поки вона ще точно не вирішила, якою мовою буде виступати – англійською чи все-таки словенською. І це ще одна романтична балада на цьогорічному конкурсі.

Про себе дівчина розповідає, що вона полюбила музику ще малою, а знання здобула в Академії опери та джазу. Останній музичний напрям став фаворитом у її творчості.

До речі, в Словенії теж цікавий національний відбір на «Євробачення»: спершу члени журі обирають дві найкращі пісні, а потім за них голосують глядачі.

Латвія

30-річна Саманта Тіна здобувала музичну освіту в Лондоні. Шанс на навчання там вона отримала завдяки проекту «O!Kartes akadēmija».

Чого точно не бракує дівчині – так це впертості. Вона взяла участь у національному відборі на «Євробачення» вже в шосте і тільки цьогоріч їй вдалося пройти далі! Виступатиме вона із синглом «Still Breathing».

Італія

Здавалось би, після минулорічного «Soldi» Італія готова впевнено йти до перемоги на «Євробаченні». Цьогоріч країна намагається досягти своєї мети із романтичною баладою під назвою «Fai Rumore». Її виконавець – 38-річний співак Antonio Diodato.

Чоловік вже записав три студійні альбоми і ось-ось має презентувати четвертий. У своїй творчості надихається найбільше гуртами Pink Floyd та Radiohead.

Франція

30-річний артист Том Лееб спробував себе багато в чому: грав у серіалах, вів ток-шоу, був коміком у скетчах, а в 2018 році доповнив перелік своїх численних досягнень дебютним альбомом.

Він виконає пісню «The Best in Me» (Найкраще в мені). Композиторами цієї пісні виступили ті ж музиканти, що є авторами пісні «Euphoria», яка перемогла на «Євробаченні-2012».

Вірменія

Один із небагатьох танцювальних треків на цьогорічному «Євробаченні». Афіна Манукян народилася в 1994 році в Афінах. Вже в 2007 році вона дебютувала в грецькому талант-шоу, а у 2008-у намагалась пройти нацвідбір «Дитячого Євробачення».

У 2018 році Манукян розширила свою аудиторію завдяки участі в британському Х-факторі.

Албанія

Ще одна повільна пісня поїде на «Євробачення» від Албанії. Арілена Ара вийшла на пік своєї популярності завдяки перемозі у другому сезоні албанської версії X Factor.

Пізніше вона також показала різносторонність своєї обдарованості – взяла участь у танцювальному шоу «Dance With Me».

Свій перший популярний сингл під назвою «Aeroplan» дівчина випустила в 2014 році, і одразу очолила місцеві чарти.

«Євробачення-2020» відбуватиметься в місті Роттердамі у Нідерландах 12–16 травня.

У «Євробаченні-2019» Україна участі не брала. Національна суспільна телерадіокомпанія і переможниця нацвідбору Maruv відмовилися підписувати контракт. На адресу співачки лунала критика через її виступи в Росії в час війни.

У 2018 році від України на «Євробачення» поїхав співак Melovin. Він посів 17-е місце.

Представники України перемагали на «Євробаченні» двічі: у 2016 році – співачка Джамала з піснею «1944», у 2004 році – Руслана з піснею «Wild Dances».

  • Зображення 16x9

    Анастасія Саковська

    Народилася у 1994 році в Києві. У 2015 році закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю філософія та релігієзнавство. На Радіо Свобода – із 2015 року. Працюю з соціальними медіа, пишу про кіно

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG