Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія і не тільки: Україна акумулює підтримку країн НАТО перед самітом у Вільнюсі


Зеленський із прем'єром Болгарії підписав спільну декларацію, яка стала 22-м документом про підтримку членства України в НАТО
Зеленський із прем'єром Болгарії підписав спільну декларацію, яка стала 22-м документом про підтримку членства України в НАТО
  • Ракетний удар по Львову. Україні треба F-16

Росія вночі атакувала ракетами Львів: кількість загиблих зросла до п'яти людей.

За словами мера Львова Садового, це «найбільша атака на цивільну інфраструктуру міста від початку повномасштабного вторгнення».

Армія РФ випустила по заходу України десять крилатих ракет «Калібр» з акваторії Чорного моря, сім з них були збиті силами ЗСУ. Як передає місцева влада, внаслідок влучань ракет загинули п'ятеро людей, 37 отримали поранення, 13 перебувають у лікарні, пошкоджені понад 50 автомобілів та більше 30 будинків. Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що ракети поцілили в історичну частину Львова – у буферну зону об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в будинки зі статусом пам’ятки архітектури місцевого значення.

У Львові оголошена дводенна жалоба. Історію родини, яка вижила дивіться у програмі Свобода Live:

  • Президент Зеленський перебуває із офіційним візитом у Болгарії

За результатами зустрічі з прем’єр-міністром Республіки Болгарія Ніколаєм Денковим було підписано Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

«Напередодні Саміту НАТО у Вільнюсі не марнуємо жодного дня! Сьогодні Болгарія, наш важливий партнер в чорноморському регіоні – стала 22-ою державою, з якою ми формалізували підтримку членства України в Альянсі», – написав у Facebook заступник глави Офісу президента України Ігор Жовква.

Однак, США у відповідь на звернення Зеленського до Байдена з проханням запросити Україну у НАТО, вкотре нагадали про «реформи», «відкриті двері», і спільне рішення 31-єї країни-члена НАТО»

  • Далі – візит до Чехії. Зустріч із президентом Павелом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що їде до Праги для зустрічі з високопосадовцями Чехії після візиту 6 липня до столиці Болгарії Софії.

«Проведу предметні переговори з президентом Петром Павелом, прем’єр-міністром Петром Фіалою, головами Сенату і Палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчілом і Маркетою Пекаровою Адамовою, зустрінуся з членами уряду, парламенту, представниками ЗМІ», – написав Зеленський у телеграмі.

Він додав, що в центрі уваги зустрічі буде, зокрема, інтеграція України в НАТО, ситуація навколо Запорізької АЕС і відбудова України.

  • У Туреччині чекають на візит Зеленського

Тим часом турецькі медіа повідомляють, що у п’ятницю чекають Зеленського у Стамбулі. Там він має зустрітися з Ердоганом. І ще одна європейська країна прийме його ще в четвер: стежимо наживо. Подробиці у Свобода Live

XS
SM
MD
LG