Доступність посилання

ТОП новини

Реформи для вступу до НАТО: МЗС радить Заходу «реформувати ставлення до Росії»


Речник закликав партнерів України «розглядати питання членства України в НАТО без озирання на Москву»
Речник закликав партнерів України «розглядати питання членства України в НАТО без озирання на Москву»

Речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко прокоментував заяви представниці Білого дому про необхідність реформ в Україні для відповідності стандартам НАТО.

За словами Ніколенка, США є провідним союзником України, і Київ вдячний за їхню підтримку. Водночас він заявив, що жодна країна в світі не проводить таку кількість реформ в умовах війни на своїй території, як Україна.

«Докорінні внутрішні перетворення в Україні невідворотно продовжуватимуться. Водночас вважаємо, що одна реформа у світі залишається незавершеною. Це – ставлення Заходу до ролі Росії в архітектурі євроатлантичної безпеки», – вважає представник МЗС.

Читайте також: Президент Польщі очікує від саміту НАТО рішення про коротший шлях до вступу в Альянс для України

Речник закликав партнерів України «розглядати питання членства України в НАТО без озирання на Москву». У такому разі, за його словами, стане очевидним, що запрошення України до Альянсу зараз «відповідає безпековим інтересам союзників, стане важливим кроком задля відновлення миру в Україні і Європі загалом та унеможливлення повторення російської агресії в майбутньому».

Напередодні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на питання щодо членства України в НАТО, нагадала слова президента Джо Байдена. Він заявляв раніше, що Україна матиме здійснити реформи і відповідати стандартам НАТО, перш ніж долучитися до Альянсу.

Президент України Володимир Зеленський 30 вересня 2022 року повідомив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Нещодавно він наголосив, що «Україна хотіла б отримати запрошення на вступ до НАТО на саміті у Вільнюсі», який пройде 11-12 липня.

XS
SM
MD
LG