Доступність посилання

ТОП новини

«Азовсталь»: Святослав Паламар заявив, що командування полку «Азов» не покинуло територію заводу (відео)


ЗАВАНТАЖИТИ

Заступник командира полку «Азов» Святослав «Калина» Паламар заявив, що він і командування полку не покинули територію заводу «Азовсталь», а також що «триває певна операція». Про яку саме операцію йдеться, він не уточнив, і наголосив, що не буде розголошувати деталі. З огляду на бойові дії редакція не може незалежно перевірити цю інформацію.

Президент України Володимир Зеленський 18 травня наголосив, що евакуаційна операція із заводу «Азовсталь» Маріуполі триває.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вночі 17 травня підтвердила початок операції з порятунку заблокованих на території «Азовсталі» українських військових. За її словами, звідти до медзакладу в окупованому Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених військових. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доправлені в Оленівку.

Перед цим ввечері 16 травня командир полку «Азов» Денис Прокопенко заявив, що захисники Маріуполя виконали наказ задля збереження життів. Який саме наказ, він не уточнив. Лише сказав, що військові Маріупольського гарнізону 82 дні «відтягували на себе переважаючі сили противника». І вказав на виконання «затвердженого рішення» від «вищого військового командування».

Завод «Азовсталь» став останнім оплотом оборони українських військ у Маріуполі після того, як більша частина території міста перейшла під контроль російських військових.

Президент Володимир Зеленський раніше казав, що Україна не має можливості розблокувати Маріуполь військовим шляхом.

XS
SM
MD
LG