Доступність посилання

ТОП новини

Вражаючі історії людей у віці 70+. Стрибки з парашутом, танці, теніс і не тільки


Українка Галина Горяна, 85 років, тенісистка, лижниця, відеоблогер, кандидат наук
Українка Галина Горяна, 85 років, тенісистка, лижниця, відеоблогер, кандидат наук

Танці, теніс, стрибки з парашутом – деякі люди і після 70 років діють суперактивно і насолоджуються життям на повну.

Українська служба «Голосу Америки» зібрала вісім вражаючих історій людей у віці від 72 до 102 років.

Айда Кілинґ, США

102-річна Айда Кілинґ зі США активно займається бігом та робить фізичні вправи. ​Вона – перша жінка в історії, яка завершила 100-метровий забіг у 100 років. «Мені подобається робити вправи, бо це – чи не найкращі ліки. Піднімайтесь і рухайтесь. Не сидіть. Піднімайтесь і робіть щось», – закликає 102-річна спортсменка.

Вердун Гайес, Велика Британія

Ветеран Другої світової війни, англієць Вердун Гаєс у 101 рік стрибнув з парашутом та встановив світовий рекорд. «Сподіваюся, що робитиму це і в 102, і в 103 роки. Залежатиме від удачі. Якщо ваше здоров’я добре, використовуйте розум та ваше тіло, і все буде добре», – каже він.

Галина Горяна, Україна

85-річна киянка Галина Горяна бере участь у міжнародних змаганнях із тенісу та навчає людей бути здоровими. Галина Горяна – чемпіонка України з тенісу, яким почала займатися у 60 років, і засновниця клубу «Активне довголіття» в Києві. Крім того, вона є кандидатом біологічних наук, доцентом і автором книг про здоров’я, а в минулому – чемпіонкою України з гірськолижного спорту.​ А ще вона веде відеоблог на своєму каналі в YouTube. «Поки ми живі – ми повинні жити. І жити цікаво, красиво», – каже Галина Горяна.

​Лорен Бруццоні, США

72-річна Лорен Бруццоні вже п'ять років займається кросфітом з персональним тренером. Той настільки гордий успіхами підопічної, що почав знімати її тренування на відео, які швидко завоювали популярність в соціальних мережах.

Нагва Гораб, Єгипет

76-річна Нагва Гораб з Єгипту активно займається плаванням. Вона виграла свою першу медаль на міжнародних змаганнях у віці 72 років. «Вік не є перешкодою, якщо мати волю та позитивне ставлення до життя», – каже вона.

Ірен О’Ші, Австралія

102-річна бабуся стрибнула з парашутом в Австралії заради благодійності. Це вже третій стрибок Ірен з 2016 року. Таким чином Ірен О’Ші хоче привернути увагу до хвороби рухового нейрона та зібрати гроші на боротьбу із хворобою. Від цієї хвороби померла її дочка.

Геліо Гаус, Бразилія

80-річний Геліо Гаус з Бразилії займається балетом і закликає всіх вчитись чомусь новому: «Це чудова можливість – навчатися. Дуже добре бути у віці 80 років та мати можливість вчитися». Він почав займатись балетом у 75 років.

​Кеннет Маєрс, США

102-річний житель штату Нью-Джерсі ​Кеннет Маєрс стрибнув з парашутом у тандемі. Каже, що відчуття на висоті трьох миль «нереальні».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG