Луценка мають звільнити через відсутність складу злочину – захист

Київ – Справу проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого звинувачують у зловживанні посадою та привласненні чужого майна, слід закрити за відсутністю складу злочину, вважає його захист. Таку позицію адвокати Луценка висловили сьогодні на судових дебатах у печерському суді Києва. Дебати у справі екс-міністра завершать виступи самих обвинувачених – Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка.

У Печерському районному суді Києва триває стадія дебатів сторін у кримінальній справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Очікуються виступи адвокатів Ігоря Фоміна, Оксани Дитинко, Ігоря Балика та громадського захисника екс-міністра, його дружини Ірини Луценко.

Згодом з останнім словом має виступити сам Юрій Луценко.

У вівторок сторона державного обвинувачення у справі попросила засудити Луценка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Про це прокурор Дмитро Лобань заявив на судовому засіданні.

Прокуратура просить також для колишнього водія Луценка Леоніда Приступлюка покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

Раніше прокурор заявив, що вважає повністю доведеною провину колишнього міністра у незаконності працевлаштування Леоніда Приступлюка в МВС, надання йому квартири та нарахування пенсії, а також провину самого Приступлюка.

Захист Луценка попросив суд ухвалити виправдальний вирок. Як заявив адвокат Олексій Баганець, у діях його підзахисного не було складу злочину.