Путінських байкерів не пустять до Німеччини?

Один із байкерів російського клубу «Нічні вовки» поблизу білоруського Бреста

«Нічні вовки» можуть загрожувати громадській безпеці та порядку – уряд ФРН

Берлін – Відомства безпеки і внутрішніх справ Німеччини планують запобігти пробігу російської байкерської групи – «Нічних вовків» країною, який нібито присвячений до 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Зокрема, в уряді ФРН заявляють про необхідність позбавити байкерів шенгенських віз.

Your browser doesn’t support HTML5

Путінських байкерів не пустять до Німеччини?

Відомства безпеки і внутрішніх справ ФРН обурені діями російських байкерів і мають намір не допустити акції клубу «Нічні вовки». У їхній спільній заяві озвучено причину: пробіг цих мотоциклістів може загрожувати громадській безпеці та порядку в Німеччині. Тому вони вживатимуть усіх заходів, аби зменшити такий ризик.

Також відомство канцлера вимагає від Міністерства закордонних справ скасування віз членам «Нічних вовків», в якій, крім іншого, йдеться: «Нам відомо, що російський клуб мотоциклістів «Нічні вовки» планує мотопробіг Москва-Берлін, який відбудеться до Дня пам’яті з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни. Уряд ФРН, з огляду на діяльність цієї організації, не вважає, що така ініціатива сприятиме зміцненню німецько-російських відносин».

Карикатура Олексія Кустовського

Байкери з великої дороги

Автори спільної заяви силових відомств Німеччини кажуть, що Берлін виступає проти того, щоб страждання жертв нацизму ставали інструментом у боротьбі за досягнення чиїхось цілей. Багато політиків та експертів згодні, що це угруповання рокерів сповідує агресивний російський націоналізм, який загрожує миру в Європі, а поїздка в Берлін – демонстрація такого мислення.

Міхай Варга з інституту Східної Європи при Берлінському університеті, вважає, що привернення до себе уваги – мета, яку, серед іншого, мають «Нічні вовки».

«Це, звичайно, провокація. Таку акцію не можна розглядати незалежно від політичного контексту. Вона і була організована зумисне саме до цієї події», – каже Міхай Варга.

Попри публічні заяви влади Німеччини про перешкоди для вʼїзду російських байкерів на її територію, офіційної інформації про позбавлення «Нічних вовків» шенгенських віз немає.

На цю ж тему:

27.04.2015
Плани байкерів Путіна під загрозою зриву. «Нічних вовків» не пустили до Польщі

Мотоциклістів-шовіністів не пропустили до Польщі на білорусько-польському кордоні. Їхній ватажок «Хірург» каже, що буде нова спроба далі