Радіо Свобода Daily: знищено камеру з кабінету Чеботаря, яку НАБУ хотіло використати як доказ

Директор «Спецсервісу» Василь Петрівський та екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар

«Знищений доказ»

Прихована камера, яка зафіксувала переговори в кабінеті екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря щодо закупівлі рюкзаків для Нацгвардії, була знищена як речовий доказ на виконання ухвали суду в рамках іншого кримінального провадження. У НАБУ планували використати цей пристрій як ймовірний речовий доказ у справі «рюкзаків Авакова». Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми»: «Рюкзаки Авакова»: знищений доказ». Про які ще нові деталі цієї гучної справи довідалися журналісти, дивіться за цим посиланням.

Бочковського поновили на посаді, але в кабінет не пустили

Сергія Бочковського, якого напередодні суд поновив на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, не пропустили на робоче місце. Представник кадрового апарату ДСНС пояснив, що дозволом на допуск до адміністративної будівлі для Бочковського може бути лише відповідне рішення уряду, а не судова ухвала. Наразі ж такого розпорядження Кабміну немає. У МВС заявили, що рішення суду про відновлення Бочковського на посаді, вже оскаржили.

Ось як «гучно» затримували цього чиновника у березні 2015 року. Тоді повідомлялось, що Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

Далі коротко:

Представник Росії в ТКГ анонсував обмін полоненими вже «найближчим часом»

Поліція повідомила, що близько 100 масових заходів заплановані в Україні на 1-2 травня, а на 9 травня – близько двох тисяч.

Національний банк України ввів в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні.

«Повністю без’ядерний Корейський півострів»

І про історичну подію. Пхеньян і Сеул домовилися працювати над ядерним роззброєнням Корейського півострова. Про це заявили президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин за підсумками саміту поблизу демаркаційної лінії, що розділяє дві країни.

«Південна і Північна Кореї підтвердили спільну мету… – повністю без’ядерний Корейський півострів», – йдеться в спільній заяві. Водночас документ не передбачає жодних нових конкретних заходів, до яких мала б вдатися Північна Корея на шляху до денуклеаризації.

«Це перший крок, це обнадіює, але ми маємо усвідомлювати, що попереду ще багато важкої роботи», – сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час зустрічі з міністрам закордонних справ НАТО в Брюсселі.

(Неформальний фоторепортаж із саміту корейських лідерів тут)

Неформальний фоторепортаж із саміту корейських лідерів

Кім Чен Ин став першим за 65 років правителем КНДР, що ступив на землю Південної Кореї.

ABBA знову заспівала

І цікавинка для шанувальників культового гурту «ABBA». Учасники гурту вперше за 35 років повідомили, що записали дві нові пісні, одна з яких «I Still Have Faith In You» («Я досі вірю в тебе»). Презентуватимуть записи у грудні.

Послухайте й Ви свою улюблену пісню і проведіть ці вихідні на всі 100%!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.