Беленюк відповів міністру Гутцайту щодо чиновників на Олімпіаді

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк

Олімпійський чемпіон Токіо, депутат Верховної Ради Жан Беленюк планує порушити в парламенті тему надмірної, на його думку, присутності чиновників у складі української делегації на Іграх. Про це борець розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Я вже відповідні запити відправив до Мінспорту, щоб з’ясувати, яким чином так вийшло і чому спортсмени були поставлені в такі рамки. І сподіваюся, що і запит з приводу членів делегації і їхнього функціоналу там безпосередньо на іграх, чим вони займалися безпосередньо, які вони функціональні навантаження за собою несли. Тому ми будемо розбиратися на базі нашого комітету. І, зрештою, я як представник безпосередньо сфери спорту, як людина, яка безпосередньо змагалася на цих Олімпійських іграх, спілкувалася з нашими спортсменами, буду відстоювати в першу чергу їх», – наголосив Беленюк.

Він також навів приклад керівника Федерації греко-римської боротьби Олега Сазонова, який не поїхав на Олімпіаду, щоб спортсмени мали більше тренерів, масажистів та лікарів.

«Наш президент федерації відмовився спеціально, тому що знає, в яких скрутних умовах зараз будуть проходити ці Ігри. І, звісно, не поставив свої якісь амбіції поперед того, що потребують безпосередньо спортсмени», – вказав олімпійський чемпіон.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Жан Беленюк: спорт не поза політикою

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт твердить, що «зайвих» чиновників на Олімпіаді не було.

«На Олімпійських іграх було 28 людей, які обслуговували збірну. 14 людей було в першій черзі, потім вони від'їжджали в Україну, і далі 14-15 людей працювали на нашу збірну», – сказав Гутцайт в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Беленюк: число чиновників на Олімпіаді можна скоротити на користь тренерів

Після завершення Олімпіади широко обговорюється, зокрема, той факт, що українська стрибунка з жердиною Марина Килипко, яка посіла на змаганнях п’яте місце, поїхала до Токіо без свого тренера. Сама спортсменка переконана, що присутність наставника дозволила б показати вищий результат.

Жан Беленюк виборов єдину золоту нагороду для України на Олімпійських іграх в Токіо. У фіналі українець боровся із триразовим призером чемпіонатів світу Віктором Лорінцем із Угорщини. Зустріч завершилася із рахунком 5:1 на користь українця.