Доступність посилання

ТОП новини

Беленюк: число чиновників на Олімпіаді можна скоротити на користь тренерів


Олімпійький чемпіон Жан Беленюк
Олімпійький чемпіон Жан Беленюк

Депутат Верховної Ради України, олімпійський чемпіон Жан Беленюк вважає, що варто скоротити кількість чиновників в офіційній делегації України на Олімпіаді на користь тренерів.

«Усі вже чули про проблему з відсутністю тренера у нашої стрибунки з жердиною Марини Килипко, яка посіла п’яте місце – найвищий результат України на Олімпіадах. Я говорив із Мариною, і суть проблеми дуже проста. Марина кілька разів зверталася до головного тренера зі стрибків щодо питання включення до делегації її тренера, але не була почута. У підсумку на Олімпіаду поїхала без тренера», – нагадав Беленюк у фейсбуці.

Чемпіон указав, що знає про встановлення обмеження числа тренерів на команду, а також, що сам мав певні складності на Олімпіаді через це.

«Водночас достатньо велика кількість функціонерів поїхала на Олімпіаду. Думаю, що якби було бажання, можна було б кілька працівників Міністерства залишити працювати, а надати можливість тренерам готувати спортсменів під час змагань у Токіо», – вважає Жан Беленюк.

Збірна України завершила Олімпіаду в Токіо на 44-му місці в неофіційному медальному заліку. Золоту нагороду зміг вибороти лише Жан Беленюк, ще шестеро українців мали срібні медалі, дванадцятеро – бронзові.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG