Влада Японії дозволила часткову евакуацію пасажирів Diamond Princess

Круїзний лайнер стоїть біля японського узбережжя на карантині

Влада Японії 14 почала часткову евакуацію з лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів країни.

Залишити судно дозволили пасажирам у віці 80 років і старше зі слабким здоров’ям, або тим, хто проживав у каютах без вікон.

Сьогодні корабель залишила перша група з 11 людей.

Представник міністерства охорони здоров’я Японії Гаку Хасімото піднявся на борт корабля і оголосив, що тест на вірус мають пройти усі пасажири. Тих, у кого результат буде позитивним, госпіталізують. Пасажири, чий результат тесту буде негативним, зможуть за бажанням зійти з лайнера – місцева влада надасть їм тимчасове житло.

Коронавірус на борту лайнера Diamond Princess. 25 українців серед екіпажу – фоторепортаж

13 лютого стало відомо, що загальна кількість заражених пасажирів на судні наразі складає 218 людей. Також захворів представник карантинної служби, який працював на судні.

4 лютого Diamond Princess помістили на двотижневий карантин через виявлені випадки коронавірусу. Серед хворих – двоє українців, які є членами екіпажу.

За даними МЗС, на борту перебувало 25 громадян України. Загалом там понад 3,5 тисячі людей.

Наразі кількість заражених коронавірусною інфекцією тільки в Китаї наближається до 64 тисяч. За минулу добу в країні було зареєстровано понад п’ять тисяч нових випадків зараження. Від коронавірусної інфекції померли 1380 осіб, майже 7 тисяч одужали.

2019-nCov належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.