Ще двоє українців із Diamond Princess шпиталізовані з коронавірусом – МЗС

Круїзний лайнер Diamond Princess в Йокогамі, Японія, 19 лютого 2020 року

Ще двох українців із круїзного лайнеру Diamond Princess шпиталізували з коронавірусом, повідомило Міністерство закордонних справ України в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

«Спочатку двох було переведено до лікувальних закладів у зв'язку з виявленням позитивних аналізів на коронавірус і згодом іще двоє наших співгромадян потрапили до лікувальних закладів Японії з тими самими показниками. Наразі консул України в Японії перебуває у постійному контакті з нашими співвітчизниками. Стан їхнього здоров'я загалом нормальний. Усі побажання, всі можливі прохання відразу опрацьовує і за змогою вирішує безпосередньо посольство України в Японії», – заявили в МЗС.

У відомстві наголосили, що первинні тести на підтвердження коронавірусу обов'язково додатково перевіряють місцеві японські медичні служби, тому остаточні результати будуть відомі пізніше.

Коронавірус на борту лайнера Diamond Princess. 25 українців серед екіпажу – фоторепортаж

4 лютого на круїзному лайнері Diamond Princess біля берегів Японії оголосили двотижневий карантин через виявлені випадки коронавірусу. За даними МЗС України, на борту лайнера перебували 25 українців. Вони є членами екіпажу. Загалом там було понад 3,5 тисячі людей.

19 лютого пасажирам Diamond Princes дозволили залишити корабель, якщо в них не виявили коронавірусу чи його симптомів. Наразі більшість людей на борту продовжують перевіряти лікарі. Там виявили понад 600 випадків коронавірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.