Унаслідок стрілянини в аеропорту Кабула загинув співробітник сил безпеки

Афганці, які намагаються евакуюватися з країни після приходу до влади талібів

Поблизу аеропорту Кабула сталася перестрілка між афганськими силами безпеки і невідомими особами. Про це повідомляє в твіттері бундесвер, Збройні сили Німеччини.

Перестрілка сталася близько четвертої години ранку за місцевим часом. Один із співробітників сил безпеки Афганістану загинув, ще три людини отримали поранення.

У перестрілці брали участь також американські та німецькі військовослужбовці. Вони не постраждали. Причина стрілянини та її ініціатори поки не названі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Пекло на землі». Евакуація із Кабула: як це було?

Бойовики угруповання «Талібан» 15 серпня увійшли до столиці Афганістану Кабула, зайняли президентський палац і оголосили про повний контроль території країни. Президент Афганістану Ашраф Гані виїхав з Афганістану.

Афганці, які не хочуть жити під владою талібів, масово тікають з країни. Тисячі людей в аеропорту Кабула штурмували літаки, в тому числі військові, які прибули для евакуації персоналу зарубіжних дипломатичних представництв.

Близько 70 країн світу і Євросоюз закликали надати можливість жителям Афганістану та іноземцям безпечно залишити територію цієї країни. Про це йдеться в спільній заяві, яку поширив Держдепартамент США. Вони закликали залишити відкритим виїзд усім бажаючим і висловили готовність допомогти громадянам Афганістану. Заява серед інших підписали Австралія, Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Катар, Франція, Південна Корея і Японія. Росії серед підписантів звернення немає.

Your browser doesn’t support HTML5

Борт з евакуйованими з Афганістану українцями приземлився у Борисполі