Кличко: жінка, яка загинула в Голосіївському районі, вийшла на балкон дивитися на роботу ППО

Пошкоджений внаслідок нічної атаки будинок в Голосіївському районі Києва, 30 травня 2023 року

Міський голова Києва Віталій Кличко заявляє, що жінка, яка загинула під час нічної атаки в Голосіївському районі, вийшла на балкон дивитися на роботу ППО.

«І не виходьте на балкони та вулиці спостерігати за тим, як працює ППО. Бо вночі в будинку в Голосіївському районі загинула жінка, яка вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони», – написав він у телеграмі.

Мер вкотре закликав жителів Києва не нехтувати власною безпекою і не ігнорувати сигналів тривоги.

У ніч на 30 травня Росія, за даними командування Повітряних сил ЗСУ, запустила по Україні 31 дрон-камікадзе. Сили протиповітряної оборони збили 29 із них. Як повідомили в командуванні Повітряних сил, майже всі безпілотники збили на підступах до Києва або над столицею України.

Через нічну атаку сталися пожежі в кількох районах Києва, зокрема, в Голосіївському районі внаслідок падіння уламків дрона загорілася багатоповерхівка. За даними місцевої влади, з пошкодженого будинку евакуювали 20 мешканців, одна людина загинула, ще четверо травмовані.

«Як ми взагалі вижили там?» Кияни після того, як російський дрон зруйнував їхній будинок

Загалом внаслідок нічної атаки на Київ одна людина загинула, 11 постраждали – з них 6 людей отримали медичну допомогу амбулаторно, 5 госпіталізували (в лікарнях ще перебувають три людини).