Уряд Німеччини схвалив пакет 9-мільярдної допомоги для авіакомпанії Lufthansa

План, який ще мають схвалити збори акціонерів і Європейський союз, як очікують, може бути оскаржений конкуруючими авіакомпаніями

Німецька авіакомпанія Lufthansa отримала попереднє схвалення уряду Німеччини на отримання пакету фінансової допомоги обсягом у дев'ять мільярдів євро з державного фонду на тлі економічної нестабільності, спричиненої пандемією коронавірусу.

У заявах Міністерства економіки і Lufthansa вказано, що фонд надасть авіакомпанії 5,7 мільярда євро, ще за 300 мільйонів євро фонд отримає 20 відсотків акцій компанії, при цьому він не матиме права голосу на зборах акціонерів й не зможе блокувати ухвалення важливих рішень. Також пакет допомоги передбачає надання кредиту на суму до трьох мільярдів євро на три роки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через коронавірус авіакомпанії перевозять «літаки-привиди» без пасажирів, аби не втратити «слоти»

Фонд може збільшити частку акцій до 25 відсотків плюс одна акція, щоб запобігти недружньому поглинанню, повідомляє Lufthansa.

План, який ще мають схвалити збори акціонерів і Європейський союз, як очікують, може бути оскаржений конкуруючими авіакомпаніями.

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц заявив, що інвестиція буде тимчасовою, але наголосив, що термін виходу залежатиме від темпів відновлення Lufthansa.

Як і інші авіакомпанії у всьому світі, Lufthansa зазнала втрат через обмеження подорожей під час пандемії.

«Нове звичне» в час коронавірусу – фотогалерея