На Львівщині від COVID-19 померли 17 медиків – ОДА

Загалом за час пандемії COVID-19 виявлено у 1318 медиків регіону

На сьогодні у Львівській області і Львові 472 медичні працівники інфіковані коронавірусом, що підтверджено тестуванням. Загалом за час пандемії COVID-19 виявлено у 1318 медиків. 846 із них одужали, 17 – померли, згідно з даними на 4 серпня, повідомили Радіо Свобода у пресслужбі Львівської державної обласної адміністрації.

Фонд соціального страхування Львівської області отримав 1166 повідомлень про захворювання медичних працівників на COVID-19. Із них 13 про те, що смерть настала внаслідок інфікування. Лише в одному випадку розслідуванням встановлено, що лікарка заразилася від пацієнта. Інші справи ще розслідуються. Крім того, у Фонд соціального страхування дійшли ще не всі дані про випадки захворювання та смертності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні і світі. Живий блог

Жодна родина не отримала грошової виплати після смерті рідної людини, за фахом медика, яка померла від коронавірусу, заразившись на роботі, заявили Радіо Свобода у Фонді соцстрахування Львівської області.

«Розслідування завершились у 73 випадках. Цьому передує проведення епідеміологічного обстеження і розслідування, під час яких з’ясовують, де працівник заразився, бо є випадки, що медик може інфікуватись не лише на роботі. Тоді вже комісія складає відповідний акт. У нас виплачено на сьогодні восьми медикам лікарняні (сума залежить від тривалості лікарняного і середнього заробітку). Виплати щодо інвалідності, яка наступила внаслідок коронавірусу, не виплачували, бо ще медики не мають чітких критерій, які наслідки після цього захворювання. По смертельних випадках лише у 2 випадках завершено розслідування. Один випадок не пов’язаний із професійними обов’язками, інший – підтверджений», – повідомила Радіо Свобода Леся Нашора, виконувачка обов’язків керівника Фонду соціального страхування Львівської області.

Your browser doesn’t support HTML5

Медики лікарні у Львові показують, як лікують коронавірус – відеорепортаж

Держава передбачає матеріальну допомогу медичним працівникам, якщо у них внаслідок захворювання COVID-19 настала інвалідність (сума складає не менше ніж 300-кратний розмір прожиткового мінімуму). Якщо медик помер, інфікувавшись під час виконання професійних обов’язків, то члени родини мають отримати допомогу в понад півтори мільйони гривень. А це неповнолітні діти, чоловік, батьки, тобто ті члени родини, які визначено критеріями «Сімейного кодексу України».