Залужний: російські «Калібри» перетинали повітряний простір Молдови та Румунії

За даними Валерія Залужного, ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря. Фото ілюстративне

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляє, що російські крилаті ракети «Калібр» перетнули повітряний простір Молдови та Румунії.

«Сьогодні, 10 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав», – написав він у телеграмі.

За його даними, ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

Читайте також: Інформація про російські обстріли України 10 лютого: С-300, «Калібри», дрони (оновлюється)

В Україні 10 лютого близько 08:30 оголосили масштабну повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ повідомили про пуски Росією крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Наразі відомо про роботу ППО у Києві, на Київщині, Полтавщині, Львівщині, Тернопільщині та Прикарпатті.

Читайте також: У день масованого ракетного обстрілу України військами РФ у Молдові знову виявили залишки ракети

У дні масованих ракетних атак Росії повідомлялося про падіння залишків ракет на території Молдови. Зокрема відомо, що це сталося у січні, а також у жовтні та грудні 2022 року.

Крім того, торік на початку жовтня три крилаті ракети, запущені з російських морських кораблів, пройшли через територію Молдови. Тоді Росія заперечила факт порушення повітряного простору Молдови.

Після цих інцидентів Молдова попросила своїх західних партнерів про системи протиповітряної оборони.