НАЗК: стартувала кампанія декларування-2021

НАЗК відповідальне за формування антикорупційної політики та запобігання корупції

1 січня 2021 року розпочинається щорічна кампанія декларування, яка триватиме до 31 березня 2021 року, повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

«Через набуття чинності закону, який частково відновлює повноваження НАЗК, ви знову можете подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані в електронному вигляді в реєстрі декларацій. Ми також працюємо над подальшим спрощенням декларування у 2021 році та готуємо для вас нові довідкові матеріали, які стануть у нагоді під час заповнення декларацій», – звернулися у НАЗК до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Напередодні НАЗК відновило доступ до реєстру декларацій після модернізації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Набрали чинності закони щодо відновлення повноважень НАЗК

15 грудня 2020 року Верховна Рада відновила повноцінну роботу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), ухваливши внесення змін до закону «Про запобігання корупції». Перед тим у НАЗК скаржились, що робота відомства була призупинена через рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року, яким суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за декларування недостовірної інформації. Так само суд скасував низку положень закону «Про запобігання корупції», в тому числі деякі повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції.

Рішення КСУ критично сприйняли на Заході, заявивши, що воно ставить під сумнів низку міжнародних зобов’язань України.