У Росії підірвали автівку ексбойовика угруповання «ДНР» Захара Прилєпіна

Російський публіцист Захар Прилєпін із бойовиками угруповань «ДНР» та «ЛНР», ілюстративне фото

У суботу, 6 травня, в Нижньому Новгороді підірвали автомобіль російського письменника-пропагандиста та колишнього бойовика угруповання «ДНР» Захара Прилєпіна, пишуть місцеві телеграм-канали.

Офіційного підтвердження про цю подію від російської влади наразі ще не надходило.

Як пише російський телеграм-канал BRIEF, водій машини загинув, а сам Прилєпін поранений. Йому надають медичну допомогу, на місці працюють екстрені служби.

Джерело видання Shot пише, що машина, в якій їхав Прилєпін, вибухнула о 10:40 в суботу, 6 травня.

«Водій Олександр загинув на місці. Сам Захар Прилєпін серйозно постраждав, у нього поранені ноги. В Audi Q7 вони їхали удвох. СВУ було закладено під капот. Авто після вибуху перекинуло. Утворилась вирва під машиною діаметром приблизно 1,5 метра та 0,7 метра глибиною. На місці чекають гелікоптер», – йдеться в повідомленні.

За даними джерел РБК, Захар Прилєпін повертався до Москви із окупованих Росією територій України.

«Сьогодні (6 травня – ред.) він перетнув пропускний пункт на прикордонній території. Імовірно, підозрювані супроводжували автомобіль Прилєпіна. Відомо, що по дорозі він зупинявся поїсти в Нижегородській області. Відразу після того, як він продовжив рух, стався вибух», - йдеться в повідомленні.

Захар Прилєпін – російський письменник, колишній бойовик контрольованого Росією угруповання «ДНР» і співголова партії «Справедлива Росія - Патріоти - За правду». В січні 2023 року він підписав контракт з Росгвардією і поїхав воювати в Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ФСБ звинуватила громадянина України в підготовці вбивства блогера Татарського

20 серпня 2022 року в російському Підмосков’ї підірвався автомобіль Дар’ї Дугіної – дочки праворадикального філософа та ідеолога «російського світу» Олександра Дугіна. Як повідомляють російські медіа, Дугіна з батьком була на заході, після якого вони планували поїхати разом, проте зрештою опинилися в різних автомобілях.

2 квітня в Росії в центрі Санкт-Петербургу 2 квітня стався потужний вибух в одному із кафе. Під час вибуху загинув «воєнкор» та пропагандист Владлен Татарський, пишуть «РИА Новости» з посиланням на джерела. ТАРС із посиланням на екстрені служби заявляє про одного загиблого та 16 поранених під час вибуху.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вибухова винагорода. Хто і чому міг вбити Владлена Татарського?