У Москві колишній поліцейський вийшов на Червону площу з плакатом «Путін убивця»

Пікет Олега Кашинцева на Червоній площі

У столиці Росії на Червоній площі затримали майора поліції у відставці Олега Кашинцева. Він вийшов на площу з плакатом, на якому було написано: «Свободу Навальному. Putin is a killer» (у перекладі з англійської: «Путін убивця»).

Кашинцев, який був одягнений у форму поліцейського, простояв із плакатом кілька хвилин, після чого колишні колеги доставили його до відділку МВС. Затриманого звинуватили у порушенні правил проведення пікетування та незаконному носінні форменого одягу із символікою правоохоронних органів. Після складання протоколів Кашинцев був відпущений із поліцейського відділку до судового засідання.

Олег Кашинцев пропрацював у правоохоронних органах 18 років, з них 14 – у карному розшуку. У 2019 році він звільнився з органів МВС у званні майора через незгоду з діями влади щодо опозиції. Кашинцев взяв участь у кількох акціях на підтримку Олексія Навального, на одній із них він був затриманий.

Олексія Навального було отруєно на території Росії 20 серпня минулого року. Він вижив після тривалого лікування у Німеччині. Декілька європейських лабораторій знайшли в організмі опозиціонера сліди бойової отруйної речовини «Новичок», яка виробляється в Росії та заборонена до використання міжнародною Організацією із заборони хімічної зброї.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Отрути на вибір: чим труїли супротивників Кремля

Декілька незалежних розслідувальних груп дійшли висновку, що Навальний був отруєний спеціально зібраною для цього групою співробітників ФСБ Росії. Сам опозиціонер вважає замовником невдалого вбивства особисто президента Росії Володимира Путіна. У Кремлі звинувачення у причетності до отруєння Навального відкидають. Російська влада так і не відкрила кримінальне провадження за фактом того, що сталося з опозиціонером.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Доброхотов: Путін має знати про отруювачів із ФСБ та про «Бук», що збив «Боїнг»