Верховний суд Росії підтвердив вирок Сущенку

У червні Московський міський суд визнав Романа Сущенка винним у шпигунстві і засудив до 12 років ув’язнення

Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналістові Роману Сущенку, якого Московський міський суд у червні засудив до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

12 вересня Верховний суд Росії ухвалив таке рішення, розглянувши скаргу захисту Сущенка. Апеляцію відхилили в повному обсязі.

Захисник Сущенка Марк Фейгін у відповідь на питання Радіо Свобода заявив, що на даний час готує скаргу до Європейського суду з прав людини.

У червні Московський міський суд визнав Сущенка винним у шпигунстві і засудив до 12 років ув’язнення. Журналіст всі звинувачення відкидає.

Читайте також: Писати – не злочин: історії українських журналістів у неволі

Романа Сущенка, який із 2002 року був кореспондентом агентства «Укрінформ» у Франції, затримали у Москві співробітники ФСБ Росії 2 жовтня 2016 року. Російські спецслужби заявили, що він є кадровим «співробітником української військової розвідки» і полковником. ФСБ Росії стверджує, що Сущенко збирав відомості про російське військо.

За словами самого журналіста, в Москву він приїхав у відпустку, щоб відвідати родичів. Головне розвідувальне управління України також заперечило інформацію, про те, що Сущенко співпрацював із військовою розвідкою України.

Правозахисники називають справу проти нього політично мотивованою.

Your browser doesn’t support HTML5

Рік утримання Романа Сущенка в Росії і сподівання лише на обмін (відео)